Oloilun tarina
EN | FI

Oloilun tarina

Teemme elämästä kotoisampaa siellä, missä ikinä oletkin.

Oloilu Studio Helen, Jonas & Tapio

Ystävällistä designia kaikille

Oloilu on kiinalais-suomalainen muotoilubrändi, jonka ytimessä on halu vaalia leikkisyyttä. Me haluamme tehdä kodeista ja tiloista hieman tavallista hauskempia omalla tulkinnallamme skandinaavisesta designista.

Oloilun tarina sai alkunsa, kun kiinalaisen Helen Xin’in mielessä virisi idea korkealaatuisesta ja leikkisästä pienhuonekalukokoelmasta, jonka tuotteet olisivat muunneltavia, kaikille soveltuvia ja ympäristöystävällisiä.

Skandinaaviseen ja etenkin suomalaiseen muotoiluun ja sen ystävällisyyteen jo aiemmin ihastunut Xin tiesi heti haluavansa projektiin juuri suomalaiset muotoilijat.

Pilkettä silmäkulmassa

Xin unelma toteutui – ei vain yhden – vaan peräti kahden suomalaismuotoilijan avustuksella. Ensimmäinen Tapio Anttilan ja Jonas Hakaniemen suunnittelema Oloilu-mallisto lanseerattiin kansainvälisille markkinoille keväällä 2020. 

Oloilun tuotteissa huopa ja puu, perinteiset materiaalit, yhdistyvät uusilla ja mielenkiintoisilla tavoilla tuotteiksi, joissa on jotakin tuttua, lämmintä ja kodikasta. Kodikkuus, lämminhenkisyys ja huolettomuus yhdistävät Oloilun tanskalaisten tunnetuksi tekemään hyggeen. Älä kuitenkaan erehdy pitämään niitä yhtenä ja samana! Omaleimaisuus syntyy pilkkeestä Oloilun silmäkulmassa ja siitä, että tuotteillemme ei ole yhtä oikeaa käyttötapaa tai paikkaa.

Oloilu Mohko - Forest path brand story
Oloilu Feeling - Cottage

Uteliaasti kohti uutta

Oloilun DNA:ssa on jatkuva mielenkiinto uusia toiminnallisuuksia ja materiaaleja kohtaan. Materiaalivalinnoissamme meitä ohjaavat ympäristöystävällisyys, kestävä raaka-aineiden käyttö ja kierrätettävyys. Tulevaisuudessa toiveemme on kasvattaa Oloilu-mallistoa uusilla, iloa huokuvilla tuotteilla.

– Suomalainen muotoilu on maailman ystävällisintä. Ei vain toimivaa ja esteettistä, vaan kauniilla tavalla tasapainossa ympäröivän maailman kanssa, Helen Xin sanoo.